Programma

Top Secret Drum Corps (Basel, Zwitserland)

Top Secret Drum Corps is wereldberoemd door hun optredens in landen als Rusland, Canada, Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, China en in heel Europa. Ze zijn vooral bekend geworden door hun tijdens de Royal Edinburgh Military Tattoo in 2006, 2009, 2012 en 2015. In 2016 speelden ze nog voor de Engels koningin in de Royal Albert Hall in Londen. Hun spannende optredens staan ​​bekend om hun Zwitserse precisie, humor en fantastische effecten. Met twintig plus jaren van passie, verbeelding en toewijding, hebben deze topslagwerkers zich bewezen als wereldklasse-act.

We zijn er ontzettend trots op dat we Top Secret met 22 leden naar Leeuwarden kunnen halen voor fantastische optredens tijdens Proud on Stage. Dit is een optreden dat je niet mag missen.

Avant Garde Collective

Avant Garde Collective is een unieke dansgroep die gespecialiseerd is in diverse dansstijlen. Op vernieuwende, eigen wijze weet Avant Garde Collective deze dansstijlen te combineren in indrukwekkende choreografieën. De dansgroep is in 2015 speciaal opgericht voor deelname aan het populaire tv-programma Battle on the Dancefloor. Ze wonnen dat programma met overmacht. Nu werkt het collectief aan eigen theatershow, waarmee ze internationaal willen touren. Tijdens Proud on Stage laat Avant Garde zien waarom het inmiddels in Nederland ook toonaangevend is.

Elske DeWall & Brassband Soli Brass Leeuwarden

De Friese zangeres Elske DeWall beleefde begin april een flinke doorbraak nadat ze in het tv-spektakel The Passion de rol van Maria speelde. Ze maakte indruk met haar vertolkingen van In Nije Dei en Wer Bisto. Met het nummer Heb Het Leven Lief haalde ze zelfs een eerste plaats in de hitlijsten. Tijdens Proud on Stage treedt ze samen op met topbrassband Soli Brass uit Leeuwarden, vijfvoudig Nederlands Kampioen.

European X & Popkoor First Beat

Slagwerkgroep European X uit Almere gaat tijdens Proud on Stage een unieke samenwerking aan met Popkoor First Beat. In de Verenigde Staten wordt door producenten hard gewerkt aan een speciale cross-over. European X is het Europese zusje van een van de beste Indoor Percussion-groepen van de wereld: Rhythm X. In Europa sleepte European X meerdere Europese en Nederlandse titels binnen. First Beat is hét Popkoor van Leeuwarden. Zij traden afgelopen jaar nog op met de Deense vocalgroep Basix, Pia Douwes en waren op Radio538 te horen met de 3Js. Dat optreden leverde het popkoor ook nog een optreden op met de Volendamse band in De Harmonie.

Pasveerkorps Leeuwarden

Pasveerkorps Leeuwarden, de Leeuwarder trots, die dit jaar de showwedstrijden tijdens het WMC won! Vaste gast op de evenementen die eerder door Taptoe Leeuwarden en nu Proud worden georganiseerd. Het Leeuwarder korps is bezig met een unieke show voor Proud on Stage.

Advendo Sneek

Dit jaar is een topjaar voor Advendo Sneek. Met hun jump-act gingen ze al viral op YouTube en de Snekers verlenen dit voorjaar medewerking aan de grote jubileum show van topdj Armin van Buren. Later deze zomer doen ze een gooi naar WMC-titels. Proud on Stage vormt daarom ook een prachtig toetje op een bijzonder seizoen.

Takostu Stiens

Ze wonnen dit jaar de WMC-titel in de Marsparade met 94,42 punten! En dus mag deze straks Leeuwarder vereniging niet ontbreken op Proud on Stage. We zijn blij dat de Stiensers een aantal highlights uit hun Marsparade laten zien tijdens Proud on Stage!

Popkoor Djemm!

Popkoor Djemm! uit Waalwijk is winnaar van het grote popkorenfestival Balk. Ze komen naar Proud on Stage met een zeer theatraal optreden, gebaseerd op de musical en film Shrek. Djemm! is een musicalgroep uit Waalwijk die in 2003 is opgericht. Ieder jaar worden audities gehouden om de kwaliteit op een hoog peil te houden. De groep bestaat uit 22 enthousiaste jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit de gehele regio Den Bosch-Waalwijk- Tilburg. Elk jaar zetten ze na intensieve workshops en repetities een productie op de planken.

Bicycle Showband Crescendo Opende

Bicycle Showband Crescendo is ook helemaal hip op dit moment. Beelden van RTV Noord van slechts een repetitie werden afgelopen maand door miljoenen bekeken over de hele wereld. Tijdens Proud on Stage laten de fietsende muzikanten een bijzondere show zien. Ze maken helemaal duidelijk hoe moeilijk het is om te fietsen en te musiceren tegelijk.

T-Brass

Tijdens de eerste editie van Proud on Stage zetten ze ’s avonds de foyer van de Harmonie volledig op z’n kop. De afterparty bleek uiteindelijk een van de hoogtepunten van het evenement. En daarom hebben we T-Brass gevraagd om ook bij de afsluiting van de tweede editie aanwezig te zijn.

Klik hier voor de online kaart-verkoop